Project 4o

Για το τελευταίο project εργάστηκα ως εξής :

Struts

Με το netbeans και με το struts έφτιαξα αρχικά μια login page όπως ακριβώς αναπτύσσεται στο παράδειγμα:

http://netbeans.org/kb/docs/web/quickstart-webapps-struts.html

Επιπλέον βοήθεια πήρα απο τις σελίδες :

http://j2ee.masslight.com/Chapter4.html#othertags

http://www.mkyong.com/struts/configure-the-struts-tag-libraries/

http://www.vaannila.com/struts/struts-example/struts-login-page-example-1.html

Έφτιαξα μια success.jsp οπου εκεί οδηγείται ο χρήστης όταν έχει κάνει σωστά το login και πρόσθεσα μία ακόμα σελίδα την failure.jsp στην περίπτωση που το login του χρήστη είναι λάθος. Και οι δύο αυτές σελίδες βρίσκονται κάτω από τον φάκελο WEB-INF μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της Struts(tlds  κτλ). Στην συνέχεια έφτιαξα την Struts LoginForm  μέσα από την οποία λαμβάνονται τα στοιχεία που έχει εισάγει ο χρήστης για περαιτέρω επεξεργασία και τέλος πρόσθεσα την  LoginAction όπου εκεί ουσιαστικά γίνονται οι έλεγχοι για το αν τα στοιχεία που εισήγαγε ο χρήστης είναι σωστά και πηγαίνει κατάλληλα σε sucess ή failure σελίδα. Έχω βάλει 2 χρήστες να έχουν την δυνατότητα να κάνουν σωστό login τον χρήστη vania και τον χρήστη texwww .

Γενικά προσπάθησα μιας και είναι το τελευταίο project να βάλω  τα περισσότερα από αυτά που μάθαμε σε μια «αληθοφανή » σελίδα. Ξέρω ότι δεν είναι το πιο λειτουργικό πράγμα να φαίνεται το username με το password  απλά ήθελα να δείξω την πλήρη λειτουργικότητα του struts. Ιδανικά θα έπρεπε να κάνω register να πηγαίνουν τα δεδομένα σε μια database που από εκεί θα ελέγχει για την ορθότητα των δεδομένων. Και να πω την αλήθεια έψαξα αρκετά μήπως και μπορέσω να φτιάξω κάτι τέτοιο με τεχνολογίες που ήδη είχαμε μάθει + struts αλλά δεν βρήκα κάποια κομψή λύση και επίσης ήθελα να αφήσω όσο πιο καθαρό γινόταν το project με τις ζητούμενες τεχνολογίες.

JSTL

Η JSTL με παίδεψε πολύ περισσότερο από το πρώτο μέρος με το Struts. Κατέληξα να χρησιμοποιήσω το core tld που βρίσκεται μέσα στην βιβλιοθήκη JSTL 1.2 . Μετά από πολλές δοκιμές και αρκετές ώρες αναζήτησης στο web για παραδείγματα κατέληξα πως για κάποιος λόγο το c-rt tld δεν δουλεύει με το netbeans . Για την JSTL κατασκεύασα μία σελίδα στην οποία οι χρήστες αφού έχουν διαλέξει ένα userIDname να μπορούν να αφήνουν σχόλια για την quality of service του «ηλεκτρονικού κήπου» . Να αναφέρω πως το κομμάτι με την κατασκευή JavaBean & EL  shopping Cart είναι ακριβώς το ίδιο με το project 3 μόνο που πρόσθεσα άλλα 2 νέα πεδία. Ήθελα να χρησιμοποιήσω και taglib  xml αλλά όσο και να προσπάθησα δεν τα κατάφερα. Ο κώδικας μου έτρεχε κανονικότητα εκτός Struts αλλά προσθέτοντας τον μέσα στο struts δεν δούλευε, όποτε μάλλον μαζί με το Struts δημιουργείται πρόβλημα .

Σελίδες που βασίστηκα :

http://www.roseindia.net/jstl/introduction.shtml

http://www.java-tips.org/java-tutorials/tutorials/introduction-to-jstl-using-netbeans-4.html

http://www.java2s.com/Code/Java/JSTL/SimpleChatApplication.htm

Μιας και ήταν το τελικό project είπα να το φτιάξω πιο «χαριτωμένο» βάζοντας ένα έτοιμο css template

http://www.freecsstemplates.org/preview/lotusflower/

Μέρες απασχόλησης -> 3

P.s Να αναφέρω ένα ακόμα πρόβλημα που προέκυψε κατά το test που έκανα για την ταχύτητα με το YSlow. Με έριχνε ένα βαθμό από Α σε Β επειδή δεν είχα χρησιμοποιήσει το Content Delivery Network (CDN). Πάτησα το προτεινόμενο κουμπάκι για το (CDN) και αυτό αύξησε αμέσως την απόδοση της σελίδας μου. Βέβαια η επιλογή αυτή από browser σε browser δεν παραμένει και επίσης δεν ήξερα με ποιον άλλο τρόπο μέσα από τον κώδικα μου να βελτιώσω την ταχύτητα του site μου.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s